Remington New Model Army Revolver, #89465

Ord. pris: 
41 999 kr
Rea:
37 999 kr
Inkl. 0% Moms
Du sparar: 
4 000 kr (10%)
Kommentar till butiken:
Slut i lager
Publicerad 2/8

NRA: Fine, nästan Excellent

Remington New Model Army Revolver med serienummer 89465. Tillverkad i augusti månad år 1864 av E. Remington & Sons i Ilion, New York State. 

Militära märkningar inklusive tydlig Cartouche av Giles Porter. Exemplaret är en av de 106 000 New Model Army som levererades till nordstaterna under amerikanska inbördeskriget. 

Piplängden är 8", med en trumma för sex skott i kaliber .44". Single-action. 

Samma serienummer på pipa, stomme, varbygel, trumma och kolvsidor. Det här exemplaret är så nummerriktigt som en New Model Army kan vara. Även en tidigare samlare har märkt en kolvsida med sitt namn och ett årtal. En påminnelse om att dessa objekt verkligen har en historia och är ganska gamla.. Man samlade på dessa redan för 70 år sedan. Generationer av samlare har tyckt att detta är spännande!

Mekaniskt välfungerande med fina nipplar, allting lossat och infettat. Fantastiskt fint lopp. Man undrar ju om det har passerat några kulor genom loppet överhuvudtaget. 

Exemplaret har knappast varit med om några omfattande stridigheter; Riklig blank originalblånering syns på pipa och en del på stommen. Hade stommen haft lite mer blånering kvar hade det räckt för betyget Excellent. Det här är verkligen ett samlarvärdigt och ovanligt fint exemplar av en eftertraktad modell. Investerare se hit!

Säljes på uppdrag av privatperson