Rogers & Spencer Army Model Revolver, #565

Pris:
40 000 kr
Inkl. 0% Moms
Kommentar till butiken:
Slut i lager
NRA: Fine (+)

Rogers, Spencer & Co. Army Model Revolver med serienummer 565. Tillverkad år 1865 av Rogers, Spencer & Co. i Utica, New York.

Piplängd 7.5". Trumma för sex skott i kaliber .44". En fullstor kavallerirevolver som avsågs användas i amerikanska inbördeskriget. Den välkända storyn om denna modell säger att dessa aldrig kom ut i kriget. De levererades för sent och magasinerades ändå till tidigt 1900-tal då de såldes ut.

Entusiaster och samlare har i modern tid kommit att uppskatta modellen för dess fina tillverkningskvalitet och anses vara en av de allra finaste amerikanska slaglåsrevolvrarna som gjordes.

Skyttar idag anser den en av de bästa att ha med till skjutbanan. De är ofta i god eller mycket god kondition och har en bra form på kolven jämfört med många andra alternativ.

Dessa var blånerade och hade laddarm och hane med flamhärdning. Kolvsidor av oljad valnöt.

Märkt på topstrap med tvåradig adress. Många kontrollbokstäver återfinns på alla vapnets större ingående delar. Vänster kolvsida har en kartusch av Robert P. Barry, som var den man ansvarig för slutinspektionen av alla Rogers & Spencer Army när det begav sig år 1865.

Mycket välbevara samlarvärdigt exemplar. Fin, tydlig nummerriktigthet och en välbevarad finish gör denna till en god investering. Mer än 60% blånering bevarad i helhet. Antydan till flamhärdningskulör framförallt på laddarmen. Kolvsidor i fint skick med perfekt passform, utan sprickor eller saknade bitar. Äldre ursprunliga nipplar i god kondition. Loppet väldigt fint, om än inte absolut spegelblankt. Kan möjligen rengöras bättre.

Mekaniskt väldungerande med tight, krispig matning. Stum låsning i helspänn. Spel mellan trumma och pipa 0,20 mm. God fjäderspänst överlag. Ett bra val för både samlar och skytt. Direkt import, orörd sedan den kom till Sverige från den amerikanska samlarmarknaden.