Sharps New Model 1863 Carbine, #99059

Pris:
34 000 kr
Inkl. 0% Moms
Kommentar till butiken:
Slut i lager
NRA: Very Good

Sharps New Model 1863 Carbine med serienummer 99059. Tillverkad under det amerikanska inbördeskriget och såld på kontrakt till U.S. Ordnance Department. Kammarladdad slaglåskarbin för papperspatroner, kaliber .52". Piplängd 22".

Karbin för kavalleriet. Exemplaret är en av de 100 000 Sharps gevär och karbiner som köptes av nordstaterna under inbördeskriget. Karbinen till salu här är en av 40 000 exemplar av samma utförande, dvs. den variant av Model 1863 som tillverkades utan patchbox i kolven.

Blånerad med flamhärdad låda och övriga detaljer. Kolvträ och framstock av oljad valnöt.

Eftertraktat objekt bland både samlare och skyttar. Här i ett välbevarat utförande med fint lopp. Service och genomgång utförs innan leverans för merkostnad om 3000:- för den som önskar.
Orörd direkt från USA. Mekaniskt frisk på alla sätt men behöver lossa och rensa nippeln innan skytte kan bedrivas. Loppet är fint med blank djup räffling. En defekt som finns är att fjädern som håller siktet stående inte fungerar och siktet kan därför bara nyttjas i nedfällt läge som det ser ut nu.

Tydliga märkningar och trevlig patinerad yta. Ett ovanligt förekommande vapen som är mycket efterfrågat. Passar både som investernig och trevligt sällskap på skjutbanan.