OM OSS

Hemsidan TGL Teknik med tillhörande butik drivs av Gute Artifacts AB. Ett gotländskt AB som ägs av Eric Linder och Louise Branting.

Gute Artifacts AB kommer att bedriva verksamheten på samma sätt som tidigare med import av nya objekt och försäljning av dessa, tillbehör och tjänster relaterade till verksamheten.

Vi arbetar först och främst med antika amerikanska vapen från tiden kring amerikanska inbördeskriget. Vi saluför endast licensfria vapen tillverkade före år 1890, ej avsedda för gastäta enhetspatroner.

Erics far Göran (TGL, Tord Göran Linder) startade verksamheten under 00-talet med enstaka egenimporterade objekt från USA som togs hem som en hobbyverksamhet. Det skedde vid sidan av Görans arbete som konsult åt sin tidigare arbetsplats Teracom, ett statligt telekom-bolag som sköter driften av Sveriges radio och TV- utsändningar. Därför heter hemsidan samma som Görans firma, TGL Teknik. Med åren växte vapenverksamheten till att bli en heltidssyssla.

Eric har under flera års tid varit med och hjälpt till med verksamheten på sin fritid vid sidan om studier och annat arbete. Under 2021 startades Gute Artifacts AB som kommer att driva den här verksamheten vidare i samma anda som tididgare. Bolaget kommer att göra sitt yttersta för att leverera samma kvalitet och kunnande som tidigare, med målsättningen att utöka verksamheten ytterligare med tiden.

Göran är fortfarande aktiv på sin fritid med antika vapen och fortsätter att vara en samlare och kännare av rang. Det går bra att ringa Göran på 070 545 23 51 eller maila till info@tglteknik.se för att komma i kontakt med honom. Göran besitter väldigt mycket kunskap på området och det går bra att ställa frågor till honom fortsatt om svartkrut och antika vapen generellt. Själva affärsverksamheten står Gute Artifacts för och affärer och frågor om specifika objekt tas lättast med Eric på 076 162 26 56.