Allen & Thurber D.A. Bar Hammer Pistol, #388

Pris:
6 000 kr
Inkl. 0% Moms
Kommentar till butiken:
Slut i lager
NRA: Good

Allen & Thurber Bar Hammer pistol. Tillverkad strax för eller under inbördeskriget.

En "Last Type" som är den sista varianten. Den har Patent 1845 typen av mekanism. Tillverkad i Worcester Massachusetts. Dessa vapen tillverkades paralellt med de många varianterna av pepperboxar och kategoriseras enligt samma mall.

Total längd hela vapnet knappt 6.5". Pipans längd detta exemplar 3". Pipan skruvas av och laddas bakifrån. Det är alltså en kammarladdare. Pipan sitter fast och behöver antagligen värmas för att lossas om man avser skjuta med pistolen. Kaliber .36".

Flertalet delar märkta med batchnummer 388. Nummerriktig. Övrig märkning endast "ALLEN & WHEELOCK" på ovansidan av pipan. Det är denna märkning som avslöjar att pistolen är tillverkad i Worcester och den ungefärliga tidsperioden.

Urspungligen blånerad. Kolvsidor av valnöt. Idag en naturligt patinerad yta som är ganska ljus och delvis täcks av nålstickspatina. Mekaniskt välfungernade med OK integreras nippel. Man kan komma att behöva rensa kanalen och lossa pipan för att kunna skjuta med pistolen. Loppet ser ut att ha fin räffling.