Allen & Thurber Small Worcester Pepperbox, #375

Pris:
16 900 kr
Inkl. 0% Moms
Kommentar till butiken:
Slut i lager
NRA: Fine

Allen & Thurber Small Worcester Pepperbox med serienummer 375. Tillverkad mellan 1845-65.

Kaliber .31", pipstyckets längd är strax över 3". Nipplarna integrerade i pipstycket. Sex pipig. Double-action endast med Bar-type hane. Nippelsköld skruvad i stommen. Kolvsidor av fernissad valnöt. Alla delar blånerade med flamhärdad hane. Gravyren standard på modellen, stommen och nippelskölden graverade.

Riklig blånering bevarad på pipstycket, för övrigt finns blånering kvar i skyddade skrymslen på övriga delar. Fernissa intakt och väldigt fin passform på kolvsidorna. Nummerriktig. Man tror att numren på dessa är så kallade batch-nummer och inte serienummer. Det finns alltså många exemplar med samma serienummer.

Modellen tillverkdes före och efter inbördeskriget och är ett tänkt som ett civilt självförsvarsvapen för nära håll och snabba lägen.

Mekaniskt felfri. Ej genomgången av oss, vi ser detta som ett rent samlarvapen och inget för skytten. Den går sannolikt bra att använda om man vill och har tillbehören. Matningen är felfri och den är inte glapp på något sätt. Skruvar ej lossade, nipplar tillverkade i ett stycke med pipstycket och därför ej löstagbara. Alla nipplar ser ut att vara i fint skick men smutsiga och patinerade. Lopp ej dragna men ser ingen djup pitting. Detta är inte ett exemplar som varit mycket skjutet med att döma av skicket. God fjäderspänst med originalfjädrar.

Ett ovanligt fint exemplar och något för samlaren av svartkrutsvapen.