Bacon Mfg. Co. Pocket Model Revolver, #101

Pris:
11 607,14 kr
Inkl. 0% Moms
Kommentar till butiken:
Slut i lager
Publicerad 28/9

Reserverad för J. J. 29/9

NRA: Very Good

Bacon Manufacturing Company Pocket Model Revolver med serienummer 101. Second Model.

Tillverkad av Bacon Manufacturing Company i Norwich, Connecticut mellan år 1858-67. Detta exemplar är sannolikt tillverkat under tidigt 1860-tal.

Exemplaret är ett av 1400 som märktes med Bacon's egen pipadress. 

Kaliber .31", trumma för fem skott. Pipans längd fanns att få i 4, 5 eller 6". Det här exemplaret har en piplängd på 4". 

Modellen är mycket lik Manhattan Pocket Model Revolver eftersom Bacon själv hade jobbat åt företaget.

Modellen är blånerad med flamhärdad laddarm och hane. En enklare gravyr på stommen var standard och ibland även pipan likaså. Kolvsidor av olika trädslag, oftast valnöt. 

Totalt finns cirka 10-15% blånering kvar, främst på pipan. En del flamhärdning kanske en fjärdedel finns på laddarmen, lite mindre på hanen. Kolvsidorna har minst hälften av fernissan kvar. Litet jack undertill på den vänstra. Skarpa kanter, släta ytor. Inga nämnvärda partier med pitting på utsidan inte heller några slagmärken att tala om. Ett välbevarat och nummerriktigt exemplar!

Mekaniskt välfungerande. Låser upp stumt och bra i helspänn. Bra spänst i fjädrarna. Nipplarna är original och kan duga för provskjutning. Det här är ett exemplar som kan vara roligt att använda för informellt skytter men är inte något man vinner tävlingar med. Konstruktionen är ganska behändig då man kommer åt och ser alla interna delar från sidan av stommen. Loppet och mynningen är i bra kondition med djup och tydlig räffling. en del ytlig pitting förekommer men räfflingen behåller sitt ursprungliga djup. Spel mellan trumma och pipa ligger på 0,30 mm. Skruvar och nipplar lossade och infettade.