Bacon Mfg. Co. Pocket Model Revolver, #399

Pris:
12 000 kr
Inkl. 0% Moms
Kommentar till butiken:
Slut i lager
NRA: Very Good

Pocket Model, Second Model. Tillverkad av Bacon Manufacturing Company i Norwich, Connecticut mellan åren 1858-67.

Exemplaret är en Second Model med semiflutad trumma och rund pipa. Kaliber .31", trumma för fem skott. Single-action. Piplängden är 4", den kortaste som tillverkades.

Samma konstruktion som Manhattan Pocket.

Totalt tillverkades 3000 stycken revolvrar i detta utförande, varav de flesta inte hade Bacon Manufacturing Company adress på pipan, som detta exemplar har. Övrig produktion märktes med återförsäljare namn bland annat.

Blånerad. Flamhärdad laddarm och hane. Kolvsidor av fernissad valnöt.

Märkt med serienummer på åtskilliga små och stora delar. Jag kan inte hitta någon del som inte är märkt med serienummer 399. Exemplaret anses nummerriktigt.

Pipan behåller 10-15% originalblånering och trumman likaså. Stommen har en mer fragmentariskt bevarad blånering, mest i skyddade skrymslen. För övrigt jämnt patinerad med en mycket ljus brun ton av blåneringsrest. Kolvsidorna är i gott skick med utmärkt passform. Ingen synlig fernissa bevarad.

Mekaniskt utmärkt skick. Ursprungligen importerad av oss på TGL Teknik och genomgången av Göran. Den fungerar som den ska mekaniskt. Skruvar och nipplar är lossade. Nya nipplar från Track of the Wolf medföljer som säljaren införskaffat. Nipplarna som sitter monterade är troligtvis original.

God fjäderspänst med fin gång i matningen av trumman. En försumbar rörelse kan kännas i trummans rotationsriktning vid helspänn. Spel mellan trumma och pipa ligger på 0,10 mm. Loppet är i oväntat gott skick. Blankt och fint med skarp räffling.

Ett bra val både för samling eller skytte.

I min mening är dessa mycket underskattade revolvrar och ett väldigt kul område att samla då variationen är stor och priserna låga ännu.


Kommisionsuppdrag

Har du också något att sälja? kontakta oss, vi jobbar till förmånliga priser jämfört med konkurrensen.