Burnside Carbine, #21717

Pris:
15 982,14 kr
Inkl. 0% Moms
Kommentar till butiken:
Slut i lager
Publicerad 31/1 -22

NRA: Good

Burnside Carbine, 5th Model. Tillverkad under andra halvan av inbördeskriget, 1863-65. En av 43000 exemplar som såldes via kontrakt till U.S. Ordnance Dept. under Civil War.

Fåtal synliga militära kontrollbokstäver bevarade här och var. Tveklöst ett militärt exemplar. För övrigt standard märkningar för modellen.

Tillverkad av Burnside Rifle Co., Providence, Rhode Island.

Från början blånerad med flamhärdad låda, mekansim och hane. Kolvträ och framstock av oljad valnöt.

Ingen blånering bevarad, en patinerad chokladbrun yta fördelar sig jämnt över hela pipan och dess tillhörande smådetaljer, med en moderat nivå av ytlig pitting.

Lådan och låset har en ljusare brun patinerad ton med mindre grad av ytliga pitting. Märkningar fullt läsbara.

Kolvträet har spår av äldre tiders hård användning, sannolikt deltagande i Civil War. Trädetaljer intakta till 99% med obefintlig sprickbildning.

Mekaniskt fullt fungerande på alla sätt. Skruvar lossade. Två fungerande upphak med ok fjäderspänst. Inga problematiska glapp. Loppet har god räffling men behöver skrubbas, skjutas med då det är minst sagt "mörkt". Precisionen kommer att vara utmärkt, det är bara ytlig påverkan på loppet. Riktmedel pittade men intakta och fungerande. Nippel OK för provskjutning.

Ett exemplar till lägre kostnad för den som önskar komplettera revolverarsenalen med kavaleristens andra vapen, slaglåskarbinen. Denna licensfria modell har även den likt Smith, Maynard och Gallagher, nytillverkade hylsor att tillgå i vår butik och på annat håll.