Charles Warner Pocket Model Revolver, #1294

Pris:
15 178,57 kr
Inkl. 0% Moms
Kommentar till butiken:
Slut i lager
Reserverad för I. A. 3/8

NRA: Fine

Charles Warner Pocket Model Revolver med serienummer 1294. Tillverkad ca år 1857-59 av Charles Warner, Windsor Locks, Connecticut.

Omkring 600 exemplar tillverkade. Någonstans under produktionen lade man till en etta framför serienummret för att produktionen och företaget skulle verka mer framgångsrikt. Inte helt ovanligt förfarande bland mindre tillverkare på den här tiden.

Närmast identisk med James Warners revolvrar. Den största skillnaden är det ovanliga trumstoppet som består av en bladfjäder fastskruvad i topstrap och den treräfflade pipan vars räfflor knappt har någon stigning.

Revolvern har varit blånerad med flamhärdad hane. Kornet är bytt till ett av kon-typ av mässing. Det har varit ett lågt halvmåne-format korn från början. Gravyr finns på trumman. Lite blånering finns kvar på pipan och nästan all blånering är kvar på trumman. Nummerriktig. 

Kolvträet är helt och fint och har fått ett skyddande lager med linolja någon gång i tiden. 

Mekaniskt intakt och fungernade. Slagfjädern är original och är mycket hård. Således är revolverns avtryck också hårt. Nipplarna är inte lossade på detta objekt då vi känner att det vore synd att riskera att skada dem. De går inte att ersätta så lätt och det här är knappast en shooter. Detta är ett ovanligt samlarobjekt. Skjut med en Colt eller Remington istället som gjordes i hundratusentals exemplar! Loppet är inte så blankt men det finns ingen djup pitting. Spelet mellan trumma och pipa är 0,30 mm. Skruvarna är lossade och infettade. 

Ett exemplar för de som samlar eller vill äga något mycket ovanligt. Ovanligt fint skick.