Colt Brevete First Model Dragoon Revolver, Gilon #38621

Ord. pris: 
48 900 kr
Rea:
41 500 kr
Inkl. 0% Moms
Du sparar: 
7 400 kr (15%)
Kommentar till butiken:
Slut i lager
NRA: Very Good

Colt First Model Dragoon Revolver, Tillverkad av Nicolas Gilon i Liege, Belgien tidigt 1850-tal. Märkt med belgiska provstämplar samt Nicolas Gilons stämplar.

Pipans längd 7.5", kaliber .44" trumma för sex skott.

Ett vackert patinerat exemplar i gott skick. Sannolikt tillverkad utan Colt's medgivande, den här revolvern måste ha varit svår för dåtida köpare att skilja från en riktig Colt, och är ett typiskt exempel på en revolver som lär ha retat Samuel Colt själv.

Tillverkad i mycket fin kvalitet och mycket nära i detalj, en riktig Colt First Model Dragoon.

Samma W.L. Ormsby trumscen går att skönja och är för det mesta om än ytligt, bevarad. Pipans adress stämplad åt "fel" håll. Pipans kil ej märkt.

Revolvern har en fin senapsfärgad patina på mässingsdetaljerna och i övrigt ytterst lätt brun av förvaring. Den visar inte längre några spår av vare sig blånering, flamhärdning eller försilvring. Kolvträet är ej nedslipat och är öppenporigt, vilket tyder på att den varit oljad från början, möjligen har en ytterst lätt slipning utförts för att sedan beläggas med en tunn mörkbrun bets. Svårt att säga med en Brevete, då de kommer i många utföranden.

Notera varbygeln i Colt Walker utförande och de fint bevarade ovala stoppurtagen i trumman. Typiskt för First Model Dragoon.

En högst samlarvärdig pjäs i kaliber .44" och mycket intressant och spännade att äga för Colt-samlaren eller investeraren.

En viktig del av Colt's historia.

Kommisionsuppdrag

Har du också något att sälja? kontakta oss, vi jobbar till förmånliga priser jämfört med konkurrensen.