Colt Model 1849 Pocket Revolver, #115810

Pris:
15 178,57 kr
Inkl. 0% Moms
Kommentar till butiken:
Slut i lager
Reserverad för J. V. 18/4 -21

Publicerad 17/2 -21

NRA: Very Good

Colt Model 1849 Pocket Revolver med serienummer 115810. Tillverkad år 1856 av Colt's Patent Firearms Manufacturing Company i Hartford, Connecticut. 

Exemplaret har en piplängd på 4" och en trumma för fem skott i kaliber .31". Single-action.

Blånerad med flamhärdad stomme, hane och laddarm. Varbygel och backstrap av försilvrad mässing. Kolvträ av fernissad valnöt. Tvåradig pipadress, den så kallade "Early" adressen. Trumman har en scen föreställande "The Stagecoach Hold-up", dilligensrånet. 

Revolvern är nummerriktig. I övrigt märkt med det vanliga "COLTS PATENT" på vänster sida av stommen.

Trumscenen finns kvar till cirka 40%. Försilvringen är riktigt välbevarad, ungefär 85% kvar. Kolvträet är ett av exemplarets höjdpunkter med absolut perfekt passform och närmast all fernissa kvar. 

Mekaniskt utmärkt skick med krispig, tight matning. Revolvern har varit väl omhändertagen, uppenbarligen, men är en skjuten med en hel del vilket är varför trummans spel behövde justeras. Spelet ligger nu på 0,1 mm och det mekaniska skicket överlag kommer att glädja den som vill använda revolvern praktiskt. Skruvar och nipplar är lossade. Nipplarna är äldre men i bra funktionsmässigt skick. Loppet är ovanligt fint med enstaka skönhetsfel. Tydliga skarpa bommar och generellt blankt. 

Ett riktigt trevligt exemplar från guld-rush tiden! Klockren som samlarobjekt eller som kompis på skjutbanan.