Colt Model 1849 Pocket Revolver, #141332

Pris:
27 500 kr
Inkl. 0% Moms
Kommentar till butiken:
Slut i lager
NRA: Fine

Colt Model 1849 Pocket Revolver med serienummer 141332. Tillverkad år 1858 av Colt's Patent Firearms Manufacturing Company i Hartford, Connecticut.

Piplängd 6". Trumma för fem skott i kaliber .31". Single-action.

Blånerad med flamhärdad laddarm, stomme och hane. Varbygel och backstrap av försilvrad mässing. Kolvträ av fernissad valnöt.

Stommen märkt COLTS PATENT. Pipan märkt ADDRESS SAML COLT NEW YORK CITY, detta är den så kallade early new york address.

Ett mycket välbevarat och vackert samlarexemplar av Colt's populäraste modell under slaglås-eran.

Väldigt tydlig och fin nummerriktighet på exemplaret.

Riklig blånering på pipa och trumma. Stomme, laddarm och hane har tydlig flamhärdningskulör. Kolvträet är nära felfritt med vacker fernissa. Tydlig välbevarad trumscen föreställande sedvanlig "Stagecoach Holdup Scene". Försilvringen är till stor del kvar och delvis ytligt oxiderad, vilket vittnar om det orörda skicket hos revolvern.

Mekaniskt otroligt fint skick. Absolut helt tight och känns inte som att den har varit mycket brukad alls. En av de bättre mekaniska skicken på en Colt vi studerat på ett tag. Spel mellan trumma och pipa ligger på 0,05 mm orört original. Loppet superfint med ytliga skönhetsmärken. Väldigt fina nipplar.

Detta är en utmärkt investering i en äkta Colt, producerad strax innan amerikanska inbördeskriget.
Importerad av oss, direkt från den amerikanska samlarmarknaden. Orörd.