Colt Model 1849 Pocket Revolver, #153933

Pris:
16 963,39 kr
Inkl. 0% Moms
Kommentar till butiken:
Slut i lager
Publicerad 18/7 -21

NRA: Very Good

Colt Model 1849 Pocket Revolver med serienummer 153933. Tillverkad år 1859 av Colt's Patent Firearms Manuacutring Company i Hartford Connecticut. 

Exemplaret har en piplängd på 6" och en trumma för fem skott i kaliber .31". Single-action. 

Pipan har blank blåneringsrest kvar till ca 50%. Den har förlorat sin kulör men finns där och syns tydligt i ljuset. Laddarmen har viss flamhärdningskulör kvar i skyddade partier. Kolvträet har perfekt passform och mycket fernissa kvar, minst 50%. Varbygel och backstrap har över 80% försilvring kvar, högblank utom i skyddade partier där den är oxiderad. 

Pipan är märkt med "Early New York Address". Stommen märkt Colt's Patent. Diverse fabriks initialer hittas här och var i form av små instansade bokstäver. Trumman har en 90%-ig trumscen bevarad. 

Revolvern är nummerriktig. 

Mekaniskt felfri. Matningen fungerar precis som den ska med krispig gång och friska fjädrar. Indexering perfekt. Spel mellan trumma och pipa ligger på 0,10 mm. och då är kilen inte i botten men sitter stumt, precis som det ska vara. 

Loppet är fint med hög och skarp räffling med ytlig frostighet framförallt i räfflorna. Ett perfekt exemplar för den som vill skjuta med en Colt Pocket. 

Gör sig bra som samlarobjekt också med sin nummerriktighet och välbevarade märkningar.