Colt Model 1849 Pocket Revolver, #203924

Pris:
12 500 kr
Inkl. 0% Moms
Kommentar till butiken:
Slutsåld
Reserverad 24/9 -19 

NRA: Good


Colt Model 1849 Pocket Revolver med serienummer 203924. Tillverkad år 1862 på Colts fabrik i Hartford, Connecticut. Modellen var Colts mest populära produkt ändå från lanseringen 1850 till produktionsstoppet 1873. Över 300 000 exemplar tillverkades under 23 år. Det här exemplaret har 6″ pipa, trumma för sex skott i kaliber .31″. Det här en relativt sent tillverkad Pocket med en hel del förbättringar jämfört med de första: större varbygel och en trumma med kapacitet för sex skott.   Infästningen mot trumman är grövre och isättningen av kulor i trumman vid laddning underlättas av en bättre utformad öppning. 

Revolvern saknar all sin ursprungliga finish men har väldigt fina ytor med skarpa kanter. En spännande personlig gravyr syns undertill men har delvis utplånats och går inte att tyda. Den har sannolikt varit en gåva och kär ägodel under många herrans år. Någonstans under årens lopp har det ursprungliga kolvträet i amerikansk valnöt tjänat ut sitt syfte och bytts ut mot ett mycket stadigt dito av buffelhorn eller liknande.

Laddarm saknar nummer men har mycket fin och stadig funktion. Loppet är superfint med djup räffling och nästintill total avsaknad av pitting. Kilen är hemmagjord men av fin kvalitet. Trumaxeln är helt orörd och i mycket fint skick, nummerriktig. Trumman är mycket välbevarad med fin trunmscen och jättefina gamla nipplar. Allting lossat och infettat. Spel mellan trumma och pipa endast 0,20 mm. Trummans matning är tveklös och låser stumt i helspänn.