Colt Model 1849 Pocket Revolver, #266083

Pris:
16 071,43 kr
Inkl. 0% Moms
Kommentar till butiken:
Slut i lager
Reserverad 25/3 MV

Publicerad 8/12 -19

NRA: Very Good

Colt Model 1849 Pocket Revolver med serienummer 266083. Tillverkad år 1864 av Colt's Patent Firearms Manufacturing Company i Hartford, Connecticut. 

One-line New-York pipadress. De vanliga märkningarna för modellen syns tydligt i övrigt. Skarpa fina kanter med en del hanteringsmärken överlag. Nummerriktig utom kilen som är ett original med annat nummer. Riklig och jämnt fördelad, lite spräcklig blånering över hela pipan. Spräcklig blåneringsrest på trumman. Trumman färgförbättrad på framsidan. Fin, riklig flamhärdningskulör på stommens mer skyddade partier. Spräcklig blånering kvar i trummans kamrar. Väldigt tydlig trumscen.

Mekaniskt utmärkt kondition. Det här exemplaret skulle fungera väl som fin shooter eller ett prisvärt samlarex. Trevligt att den är tillverkad under inbördeskriget tycker vi. Det gör det ju möjligt att den burits av någon soldat som en backup revolver. Matning och indexering är felfri. Nipplarna är äldre men duger gott för skytte. Allting lossat och infettat. Spelet mellan trumma och pipa är 0,25 mm. Fin linjering kammare-lopp. Låser närmast stumt i helspänn. Loppet riktigt fint med djup och tydlig räffling som är blank och fin. Lite skönhetsfläckar finns i loppet men det är fint överlag, se bilder. Trycket är inte särskilt hårt.