Colt Model 1849 Pocket Revolver, #299878

Pris:
16 071,43 kr
Inkl. 0% Moms
Kommentar till butiken:
Slut i lager
Reserverad MM 25/5

Publicerad 20/5

NRA: Good - Very Good

Colt Model 1849 Pocket Revolver med serienummer 299878. Tillverkad år 1867 av Colts Patens Firearms Manufacturing Company i Hartford, Connecticut. 

Revolvern har en piplängd på 6" med en trumma för sex skott i kaliber .31". Single-Action. Helt nummerriktig. Alla märkningar intakta och läsbara.

Ursprungligen blånerad med flamhärdad laddarm stomme och hane. Varbygel och backstrap av försilvrad mässing, kolvträ av fernissad valnöt. 25% fernissa kvarstår på kolvträet, i övrigt ingen finish kvar. 

Släta ytor med skarpa kanter, få hanteringsmärken överlag.

Mekaniskt mycket fint skick, ovanligt för prisgruppen. Väldigt tight i matningen, det är ett exemplar som inte är hårt använt. Loppet är också över medel, relativt blankt och inte så mycket skönhetsfel. Djup genomgående räffling. Nya nipplar inpassade. Spel mellan trumma och pipa 0,20 mm. Perfekt linjering kammare-lopp. Bra avtryck. 

Det här är ett exemplar för den kräsne skytten. Utmärkt ex av Colt 1849 för den som vill använda den mycket. Längsta pipan, sexskottstrumma och stora varbygeln. Colt 1849 blev inte mer förbättrad än så här under dess mångåriga karriär. Inte mycket till finish att vara rädd om heller. Givetvis lämplig som samlarobjekt också med sin tydliga nummerriktighet.