Colt Model 1849 Pocket Revolver, #40647

Ord. pris: 
29 900 kr
Rea:
22 900 kr
Inkl. 0% Moms
Du sparar: 
7 000 kr (23%)
Antal:
Kommentar till butiken:
Finns i lager
NRA: Fine

Colt Model 1849 Pocket Revolver med serienummer 40647. Tillverkad år 1852 av Colt's Patent Firearms Manufacturing Company i Hartford, Connecticut.

En tidig Colt Pocket i mycket fint skick.

5" piplängd, trumma för fem skott i kaliber .31". Single-action.

Blånerad, med flamhärdad laddarm, stomme och hane. Varbygel och backstrap av försilvrad mässing. Kolvträ av fernissad valnöt.

Har alla de korrekta märkningarna som en så här tidig Colt Pocket ska ha. Early New York pipadress, den äldre stansen för "COLTS/PATENT" på vänster sida av stommen. Nummerriktig utom kilen, som är ett original från en annan Colt Pocket med nummer #591 på slutet.

Det här är ett exemplar som har ytterst välbevarade ytor överlag med orörd patina. Ej putsad eller fingrad med i stor utsträckning. Man har en vacker blånering som gradvis och mjukt skiftar över i den trevliga chokladbruna tonen med mörkare toner i de mer skyddade partierna, även på trumman. Blickar man ned i kammer och lopp finns där även en del blånering kvar på sina håll. Trummans kammare har för övrigt kvar sin fina kröning i stort sett intakt. Riktigt bra originalnipplar sitter kvar.

En högst samlarvärdig Colt Pocket med rikliga mått försilvring och fernissa bevarade. En intakt trumscen med fint djup. Utmärkt i matningen och ett försumbart glapp i rotationsriktningen vid helspänn gör denna välbevarade pjäs till ett åtråvärt tillskott i vilken samling som helst. Spel mellan trumma och pipa endast 0,10 mm orört original.