Colt Model 1849 Pocket Revolver, #72241

Pris:
20 089,29 kr
Inkl. 0% Moms
Kommentar till butiken:
Slut i lager
Publicerad 1/7 -21

NRA: Fine

Colt Model 1849 Pocket Revolver med serienummer 72241. Tillverkad år 1853 av Colt's Patent Firearms Manufacturing Company i Hartford, Connecticut. 

Pipans längd är 5". Trumman rymmer fem skott i kaliber .31". Single-action. 

Pipan märkt med "ADDRESS SAML COLT / NEW YORK CITY". Trumman har trumscenen "The Stagecoach Hold-up". Stommen märkt med "COLTS PATENT". 

Samma serienummer återfinns på revolverns alla serienummermärkta delar. Revolvern är nummerriktig. 

Ursprungligen blånerad med flamhärdad laddarm, stomme och hane. Varbygel och backstrap av försilvrad mässing. Kolvträ av fernissad valnöt. 

Pipan har riklig blånering kvar samt släta fina ytor och skarpa kanter. Trumman har fragmentarisk blånering kvar. Trumscenen mycket välbevarad och långt över medel. Laddarm, stomme och hane har ett visst mått av flamhärdningsmönster och kulör. Varbygel och backstrap har över 85% vackert oxiderad, patinerad försilvring kvar. Denna ger ett orört och trevligt intryck som glädjer samlaren. Kolvträet är aldrig slipat och är något bredare än stommen vid anslutningen. Passformen är helt perfekt och så fin som endast Colt tillverkade dem. Över 85% ursprunglig fernissa kvar med naturliga hanteringsmärken. 

Mekaniskt utmärkt skick. Krispig, tight gång i matningen. Närmast stum i helspänn. Spel mellan trumma och pipa ligger på 0,15 mm orört original. Skruvar och nipplar lossade och infettade. Exemplaret är mycket noga genomgånget och bjuder inte på några dolda fel eller överraskningar. Inget sitter fastrostat. Loppet är i ett utsökt skick för prisklassen. Högblankt med skarp, fin räffling. Enstaka mindre, sammanhängande parti av ytlig pitting. 

Det här exemplaret är utmärkt för dig som samlar, men är även mer än dugligt för att följa med till skjutbanan då och då. Men en piplängd på 5" är den riktigt trevlig att hantera och går att producera fina träffbilder med.