Colt Model 1849 Pocket Revolver, #92550

Pris:
16 964,29 kr
Inkl. 0% Moms
Kommentar till butiken:
Slut i lager
Publicerad 24/7 -21

NRA: Very Good

Colt Model 1849 Pocket Revolver med serienummer 92550. Tillverkad år 1854 av Colt's Patent Firearms Manufacturing Company i Hartford, Connecticut. 

Pipans längd är 6". Trumman rymmer fem skott i kaliber .31". Single-action. 

85% försilvring kvar på varbygel och backstrap. Kolvträet i utsökt skick med absolut perfekt passform och 90% fernissa bevarad. Trumscenen ytterst välbevarad med 90% kvar av "The Stagecoach Holdup". Pipan har även 5-10% blank originalblånering bevarad i de mer skyddade skrymslena, främst på undersidan. 

Nummerriktigt exemplar med en tydlig Early New York Address på pipan. 

Noga genomgången av vapensmed. Nipplar och skruvar lossade och insmorda. Spel mellan trumma och pipa är 0,10 mm. Loppet är blankt med djup, skarp räffling och spridda "pits". Trumman har släta fina kammare med ytterst ytlig korrosionspåverkan. Matningen är smidig och följsam, upphaken krispiga. Indexeringen och timingen är felfri. Ett mindre spel finns i rotationsriktningen vid helspänn, som inte påverkar funktionen på vapnet och är såpass liten att den inte bör åtgärdas. Linjeringen kammare-lopp är klanderfri. Det här är en utmärkt Pocket '49 för skytten. Med sin långa pipa på 6" får den en bra utgångshastighet och lär generera god träffbild när skytten lärt känna exemplaret. 

Den är också ett trevligt samlarobjekt. De flesta av dessa tidiga Colt Pocket följde med ivriga guldgrävare och nybyggare västerut.. Många kom även till användning något senare, under det amerikanska inbördeskriget.