Colt Model 1849 Pocket "Wells Fargo", #100895

Pris:
24 106,25 kr
Inkl. 0% Moms
Kommentar till butiken:
Slut i lager
Publicerad 9/8 -21

NRA: Good

Colt Model 1849 Pocket Revolver "Wells Fargo" med serienummer 100895. Tillverkad år 1855 av Colt's Patent Firearms Manufacturing Company i Hartford, Connecticut. 

Denna mycket ovanliga och värdefulla utgåva av Model 1849 Pocket kallas för "Wells Fargo". 

Denna specialversion tillverkades av okänd anledning i ca 4000 exemplar mellan år 1850-60. 

Pipans längd är 3" och laddarm saknas helt. Pipan saknar även de urfräsningar och borrhål som krävs för montering av laddarm. I övrigt är det en Colt '49 med sedvanliga kännetecken för sitt serienummer. 

Exemplaret har den tidiga New York adressen "ADDRESS SAML COLT/NEW YORK CITY". COLTS PATENT stansat på vänster sida av stommen. Normal trumscen som inkluderar exemplarets serienummer. Mer än 70% försilvring kvar, delvis oxiderad. Kolvträet är ovanligt välbevarat och har det mesta av sin fernissa kvar samt är aldrig avslipat eller omlackat. Inga saknade flisor eller sprickor. En patina som överlag vittnar om naturligt slitage efter flitig användning, ej putsad eller bearbetad. Blånering och flamhärdning på pipa, stomme, hane och trumma syns ej längre. 

Mekaniskt noga genomgången. Nipplar och skruvar lossade och smorda. Matningen genomgången. Den fungerar precis som den ska. Krispiga upphak och god fjäderspänst. 

Detta är ett samlarobjekt främst men lär vara mycket underhållande att skjuta med, så den gjordes i ordning för det ändå. Den är i ett skick som tål att användas. Trumman förlängd för optimalt spel med minimal påverkan på historiska ytor. Bussning monterad i trumman centrum för minskad stress på revolvern överlag. Nya nipplar av högsta kvalitet noga inpassade. 

Spel mellan trumma-pipa ligger på beskedliga 0,15 mm. Den här revolvern är ett måste i en avancerad Colt-samling. Det är mycket sällan som genuina exemplar kommer ut på marknaden i något skick alls. Loppet är faktiskt fint med god räffling, även om det kanske inte har så stor betydelse med den piplängden.. Mycket skojig liten Colt!