Colt Model 1851 Navy Revolver, #204962

Pris:
21 428,57 kr
Inkl. 0% Moms
Kommentar till butiken:
Slut i lager
Publicerad 24/7 -21

NRA: Very Good

Colt Model 1851 Navy Revolver med serienummer 204962. Tillverkad år 1868 av Colt's Patent Firearms Manufacturing Company i Hartford, Connecticut. 

Pipans längd är 7.5". Kaliber .36" med en trumma för sex skott. 

Pipan har 5% originalblånering i de skyddade partierna. Delvis senapspatinerad mässing och en 70-80% fernissa kvarstående på kolvträet. Trumscenen bevarad till ca 30%. 

Märkt med one-line new york address på pipan. COLTS PATENT på stommen och 36 CAL på varbygeln. Nummerriktigt exemplar inklusive kil och trumaxel. 

Mekaniskt mycket välfungerande och noga genomgången av vapensmed. Nipplar och skruvar lossade och infettade. Nya nipplar av riktigt fin kvalitet från S&S Firearms sitter inpassade. Spelet ligger på 0,10 mm och matningen känns som en dröm. Krispiga upphak och fin spänst i fjädrar. Ett obetydligt glapp finns radiellt och i rotationsriktningen vid helspänn. Den här revolvern gör ingen skytt besviken. Loppet är riktigt fint med djup, skarp genomgående räffling med ytlig frostighet. 

Ett riktigt bra exemplar för dig som vill skjuta med eller samla på en äkta Colt Navy från tiden efter amerikanska inbördeskriget, Vilda-västern erans guldålder. Denna modell är väl dokumenterad som favorit bland både verkliga och fiktiva karaktärer från tiden. 

En tydlig kill-notch finns på vänster sida av kolvträet..