Colt Model 1851 Navy Revolver, #28863

Pris:
26 785,71 kr
Inkl. 0% Moms
Kommentar till butiken:
Slut i lager
Reserverad 29/3 -21

NRA: Very Good

Publicerad 15/4

Colt Model 1851 Navy Revolver med serienummer 28863. Tillverkad år 1855 av Colt's Patent Firearms Manufacturing Company i London, England. 

Det här är alltså en så kallad "London Colt". Samuel Colt försökte slå sig fram på den Europeiska marknaden på olika sätt, bland annat genom att etablera fabrik i England på 1850-talet. 

Utförandet är i princip identiskt med de amerikanska syskonen. 

Piplängden är 7.5", med trumma för sex skott i kaliber .36". Blånerad med flamhärdad laddarm, stomme och hane. Kolvträ av valnöt. Stämplad med brittiska proofmarks på trumma och pipa. Trumscenen är samma som på de amerikanska. Pipadressen är unik för London tillverkade Colt:ar. 

Exemplaret är i riktigt fint skick men med avsaknad av ytfinish. Skarpa kanter och släta ytor överlag. Mycket tydliga fina märkningar. Nummerriktig. Inga hanteringsskador.

Mekaniskt mycket fräsch. Matningen är felfri med korrekt indexering och fin linjering kammare-lopp. Trumman låser upp stumt i helspänn. Bra avtryck men en liten aning hårt. Spelet mellan trumma och pipa endast 0,20 mm och ej åtgärdad på något sätt, den är helt som när den lämnade fabriken år 1855. Fint lopp. Nipplar och skruvar lossade och infettade för enkel demontering vid rengöring. 

Ett fint samlarvapen som ändå är ett utmärkt val för skyttens alla behov.