Colt Model 1851 Navy Revolver, #48190

Pris:
18 750 kr
Inkl. 0% Moms
Kommentar till butiken:
Slut i lager
Reserverad för R. B. 5/10

Publicerad 15/1

NRA: Good

Colt Model 1851 Navy Revolver med serienummer 48190. Tillverkad år 1856 av Colt Patent Firearms Manufacturing Company i Hartford, Connecticut. 

Pipadress av "Early" typen, den första variationen av de tre som finns på de amerikanska exemplaren. Helt nummerriktig. Ingen 36 Cal märkning på varbygeln. Inga övriga märkningar. Ca 25% trumscen synlig med lite god vilja. 

Moderniserad med välgjorda sikten från efterkrigstiden, på laxfot. Dessa konverterades ofta på detta sätt för att användas i de många indiankrigen efter inbördeskriget. 

7.5" pipa i kaliber .36" och en trumma för sex skott. Single-action. Exemplaret har den lilla varbygeln och den tunna hållaren för laddarmens upphak. Den tidiga urgröpningen i rekylskölden för tändhattsmonteringen. 

En välbevarad och mekaniskt frisk Colt Navy från guldrush-eran, som varit med i tjänst i säkert över två årtionden och sett mycket. Kul för samlaren som vill ha Coltar med historia. 

Matningen fungerar klockrent med tydlig låsning i helspänn. Skruvar och nipplar lossade och infettade. Fin linjering kammare-lopp. Nipplarna är original. Spel mellan trumma och pipa ligger på 0,25 - 0,30 mm. Fin, tydlig räffling hela vägen i loppet med en något skrovlig yta. Loppet är mycket torrt då det fotograferades och ser mycket värre ut än vad det är. 

Bra samlarexemplar med intressant historia men kan bli svår att ha på tävling då siktena är ändrade, även om det är tidsenligt gjort.