Colt Model 1851 Navy Revolver, #83900

Pris:
16 071,43 kr
Inkl. 0% Moms
Kommentar till butiken:
Slut i lager
Såld Solna 8/3

Publicerad 17/6 -19

NRA: Good


Colt Model 1851 Navy Revolver med serienummer 83900. Tillverkad år 1858 av Colt Firearms Manufacturing Company i Hartford, Connecticut. 

Kaliber .36, piplängd 7.5" med en trumma för sex skott.

Pipadressen intakt, dock ingen trumscen kvar. Laddarm, pipa, stomme, varbygel och backstrap har samma nummer, 83900. Trumaxeln är lagad och då försvann numret. Pipans kil är nytillverkad och saknar därför nummer. Trumman har blivit avputsad och fått rätt nummer instansat på nytt men med fel typsnitt. Oklart om det är den ursprungliga trumman eller inte men det rör sig om ett original. 

Utsidan av pipan är avputsad och sedan behandlad för att se patinerad ut men ytorna är släta. 

En mekaniskt välfungerande revolver, fullständigt genomgången. God linjering kammare-lopp och tydlig räffling med viss pitting. Precsionen kommer att vara oförändrad. Spelet mellan trumma och pipa är ringa 0,10 mm vilket ger fin utgångshastighet och mycket lite gasläckage vid avfyrning. Ett mindre glapp på 1 mm i rotationsriktningen finns vid helspänn men det har ingen betydelse för funktionen eller dugligheten på skjutbanan. En typisk mekaniskt genomgången och reparerad "shooter" för den som vill använda ett original utan att bekymra sig om känslig patina. Fina nipplar sitter monterade och revolvern är redo att börja användas. 

Inga skruvar eller nipplar sitter fastrostade och revolvern är lätt att demontera för rengöring efter eventuellt skytte.