Colt Model 1860 Army Model Revolver, #32569

Pris:
23 214,29 kr
Inkl. 0% Moms
Kommentar till butiken:
Slutsåld
Reserverad 8/10 S-C N

Publicerad 17/6 -19

NRA: Good


Colt Model 1860 Army Model Revolver med serienummer 32569. Tillverkad år 1862 av Colt Patent Firearms Manufacturing Company i Hartford, Connecticut.

Colt Army 1860 är en Single-action revolver med piplängd på 8" och en trumma för sex skott i kaliber .44"

Det är ett så kallat martial exemplar vilket innebär att den ursprungligen levererats till nordstatsarmén för att användas i det amerikanska inbördeskriget.

Den har varit utdelad till 1st Vermont Volunteer Cavalry, Company D eller till 13th New York Volunteer Cavalry, Company I. Inte säkert vilket av dem. 

Pipan är märkt S och G eller C. Varbygel märkt S. Backstrap märkt D. trumma märkt L och S. Kolvträet är original men har slipats något och konserverats så ingen cartouche eller initialer syns. Pipadess i stort intakt. Viss trumscen finns kvar, se bilder för egen bedömning.

Nummerriktig inklusive kil och trumaxel.

Loppet är åt det bättre hållet med tydlig räffling hela vägen. Ingen djup pitting. Spelet mellan pipa och trumma ligger på 0,30 mm. 

Matningen fungerar fint med mjuk och jämn gång utan tveksamheter. Relativt mjuk slagfjäder men fungerar bra. nya fina nipplar. en bra shooter. lätttryckt. Inget sitter fastrostat. En bra revolver att ha med till banan.