Colt Model 1860 Army Revolver, #138466

Pris:
20 446,43 kr
Inkl. 0% Moms
Kommentar till butiken:
Slut i lager
Publicerad 21/2 -22

NRA: Very Good

Colt Model 1860 Army Model Revolver med serienummer 138466. Tillverkad år 1863 av Colt's Patent Firearms Manufacturing Comapny i Hartford, Connecticut.

Exemplaret har militära kontrollbokstäver och är en av de 127 156 stycken som köptes av nordstaterna direkt av Colt för att användas i amerikanska inbördeskriget.

Modellen har en piplängd på 8" och en rund trumma som rymmer sex skott i kaliber .44". Den avfyras i Single-action.

Modellen är från början blånerad med flamhärdning på laddarm, stomme och hane. Varbygeln är av försilvrad mässing. Kolvträet är av oljad valnöt.

Detta ex har idag en jämnt ljusgrå förgton som har en del mindre hack och slagmärken jämnt fördelat. Trummans scen är till viss del bevarad. Samma serienummer finns bevarat på alla ursprungligen numrerade delar utom pipans kil. Kilen är sannolikt av senare tillverkning.

Mekaniskt fungerar revolvern som den ska med två fungerande upphak, god fjäderspänst och ett försumbart glapp i trumman. Matningen och indexeringen av trumman fungerar som den ska. Samtliga skruvar och nipplar är lossade och infettade för lättare demontering. Loppet har djup räffling med ytliga skönhetsfel.

Ett exemplar som duger såväl för samling som för skytte. En äkta bit amerikansk historia.