Colt Model 1860 Army Revolver, #27226

Pris:
20 535,71 kr
Inkl. 0% Moms
Kommentar till butiken:
Slut i lager
Reserverad 9/2

Publicerad 20/1

NRA: Good

Colt Model 1860 Army Revolver med serienummer 27226. Tillverkad år 1862 av Colts Patent Firearms Manufacturing Company i Hartford, Connecticut. En av de många exemplar som användes i amerikanska inbördeskriget.

Militära märkningar har funnits på de flesta större delar men är idag bara synliga delvis på bland annat trumman. Nummerriktig utom kilen som är nytillverkad och har fått "rätt" nummer inslaget med modern stans av annat typsnitt. Pipadress i en rad delvis suddad. 

Stommen har en extra skruv och urfräsningar i rekylskölden för att kunna brukas med löskolv. Det här är alltså det man brukar kalla för en fyrskruvs-Colt och brukar betraktas som mer samlarvärdiga. 

Mekaniskt frisk med tight låsning av trumman i helspänn. Tydlig räffling hela vägen utan djup pitting. Nipplar och skruvar lossade och infettade. Spel mellan trumma och pipa ligger på 0,10 - 0,15 mm. Framsidan av trumman bearbetad för bättre tätning mot pipan. Kornet är pålagt något på grund av tidigare nedslitning. Skruven i laddarmen ersatt av nit. 

Sammantaget en optimal och prisvärd Colt .44": a för den moderne skytten.