Colt Model 1860 Army Revolver, #58648

Pris:
26 785,71 kr
Inkl. 0% Moms
Kommentar till butiken:
Slut i lager
NRA: Very Good

Publicerad 7/3

Colt Model 1860 Army Revolver med serienummer 58648. Tillverkad år 1862 av Colt's Patent Firearms Manufacturing Company i Hartford, Connecticut. 

Militärt exemplar med urfräsningar förlöskolv i stomme och backstrap. Märkt med militära inspektionsstämplar på väsentliga delar samt slutinpektionsstämplar på vardera sidan av kolvträet. 

Colt Army har en piplängd på 8", trumma för sex skott och en kaliber på .44". Single-action mekanism. 

Blånerad med flamhärdad laddarm, stomme och hane. Varbygel av försilvrad mässing. 

Helt nummerriktigt exemplar.

Pipadressen något svag. Trumscen närvarande till 60% utan att vara ett glädjemått. Enda defekterna på exemplaret är att upphaket för laddarmen har en lagning/ är hemmagjort samt att det fattas en ytterst liten del av kolvträets vänstra "tå". 
 Tydliga märkningar överlag med skarpa kanter och släta ytor. En del pitting finns på pipans utsida men inte så att det stör väldigt. Varbygeln har en trevlig patinerad senapskulör. Kolvträet har en orörd känsla, närmast open-grain med naturligt slitage, helt perfekt passform. 

Mekaniskt utmärkt revolver. Närmast stum i helspänn och ett spel mellan pipa och trumma på endast 0,25 mm. Loppet är djup räffling med moderat pitting främst uppe på bommarna, blankare i räfflorna. Krisipig gång i det mekaniska, ej sliten på något sätt. Ett "opillat" exemplar med fin patina.

Utmärkt som samlarobjekt eller shooter för den som föredrar Colt's mer strömlinjeformade design.