Colt Model 1861 Navy Revolver, #15779

Pris:
25 000 kr
Inkl. 0% Moms
Kommentar till butiken:
Slut i lager
Reserverad för V. H. 11/11

Publicerad 30/9

NRA: Very Good

Colt Model 1861 Navy Revolver med serienummer 15779. Tillverkad år 1863 av Colt's Patent Firearms Manufacturing Company i Hartford Connecticut.

Modellen har 7.5" piplängd och en trumma för sex skott i kaliber .36". Avfyras Single-Action. 

Blånerad med flamhärdad laddarm, stomme och hane. Varbygel och backstrap av försilvrad mässing. Kolvträ av fernissad valnöt. Kornet, som har en hölster-vänlig form är av nysilver. 

Märkt med den typiska One-Line New York adressen som finns på Colt's produktion från Civil War-tiden. Colts Patent stansat på vänster sida stommen. På vänster sida varbygeln är stansat 36 CAL, för att förtydliga vilken kaliber som gäller.. På detta ex lustigt nog stansat upp och ner. Sådana egenheter påverkar inte värdet men kan vara en kul detalj som gör pjäsen lite unik.

Revolvern är för övrigt nummerriktig.

Detta exemplar har välbevarat kolvträ med nästan all fernissa kvar. Även trummans scen är förhållandevis välbevarad med över 60% bevarad bild. 

Mekaniskt är det inga konstigheter med exemplaret. Den matar trumman som den ska och låsningen är närmast helt stum vid helspänn. Nipplar och skruvar är lossade och infettade. Loppet har djup och tydlig räffling med vissa skönhetsfel som är att betrakta som patina. Precisionen lär knappast vara påverkad. Spel mellan trumma och pipa ligger på 0,25 - 0,30 mm. 

Ett utmärkt exemplar för såväl samlare som skytt.