Colt Model 1862 Police Revolver, #10111

Pris:
38 303,57 kr
Inkl. 0% Moms
Kommentar till butiken:
Slut i lager
Publicerad 12/4 -22

NRA: Fine

Colt Model 1862 Police Revolver med serienummer 10111. Tillverkad år 1862 av Colt's Patent Firearms Manufacturing Company i Hartford, Connecticut.

Pipans längd detta exemplar ligger på 5.5". Trumman rymmer fem skott i kaliber .36".

Nummerriktigt exemplar inklusive tydligt uppmärkt på trummans baksida.

Ett i vårt tycke fantastiskt vacker patinerat exemplar. Tillverkad under inbördeskriget och bevarad i ett långt över medel skick. Ett samlarobjekt med wow-känsla och orörd finish.

Minst 60% blånering på pipa och trumma. Vackert bevarad flamhärdningskulör på laddarm, stomme och hane: detta är mycket ovanligt. En knappt 40%-ig försilvring finns kvar med ärlig patina av mörkare oxiderade partier i skyddade skrymslen. Det otroliga orörda kolvträet har absolut perfekt passform som dessa hade från början och behåller minst 70% av sin ursprungliga fernissa med en naturlig fläckvis nötning.

Ett exemplar med ytterst få hanteringsmärken eller spår av användning. Loppet och det mekaniska har en nyskicks-känsla som andas "orörd". Ytterst skarpa kanter överlag på vapnet. Noll hölsterslitage med en strävhet bevarad i mynningens framsida som man normalt sett inte ser (känner) på andra Coltar.

Kort och gott, detta är en Colt Police utöver det vanliga och väl värd sitt pris. Den bör hitta hem till en samlare och vi förbehåller oss rätten att neka kunder som avser använda den som "shooter".