Colt Model 1862 Police Revolver, #17389

Pris:
20 000 kr
Inkl. 0% Moms
Kommentar till butiken:
Slut i lager
NRA: Very Good

Colt Model 1862 Police Revolver med serienummer 17389. Tillverkad år 1863 av Colt's Patent Firearms Manufacturing Company i Hartford, Connecticut.

Pipans längd detta exemplar är 4.5". Trumman rymmer fem skott i kaliber .36".

Modellen var den sista som Samuel Colt själv var med och utformade.

Baserad på Colt Model 1849 Pocket och är därför av samma storlek.

Blånerad med flamhärdad laddarm, stomme och hane. Varbygel och backstrap av försilvrad mässing. Kolvträ av fernissad valnöt. Trumman är semi-flutad och har ingen trumscen.

Pipan märkt ADDRESS COL SAML COLT NEW YORK US AMERICA. Trumman märkt PAT SEPT 10TH 1850. Stommen märkt COLTS PATENT. Delvis bevarad originalblånering i trummans flutar. Enstaka hanteringsmärken på pipan, som även har fläckvis ytlig korrossionspåverkan. Kolvträet riktigt fint med mycket fernissa kvar. Försilvringen är naturligt bortnött med rester bevarade i de skyddade skrymslena. Svårtydd personlig inskription i vacker skrivstil, professionellt graverat på undersida av backstrap.

Fullständigt nummerriktigt exemplar.

Mekaniskt mycket bra originalskick. Dstinkt och krispig matning i med riktigt tight låsning i helspänn. Spelet mellan trumma och pipa ligger på 0,50 mm. Man behöver åtgärda spelet innan skytte kan bedrivas på högre nivå. Provskjutning sannolikt OK men det kommer att stänka en del. Antika originalnipplar i hyggligt skick, duger för provskjutning.

Exemplaret är en investering i en äkta Colt i gott skick. Den som önskar kan med relativt lite jobb göra detta till en riktigt fin shooter - god potential för den som söker en kaliber .36" pocket.