Colt Model 1862 Police Revolver, #19331

Pris:
17 857,14 kr
Inkl. 0% Moms
Kommentar till butiken:
Slut i lager
Reserverad 15/3

Publicerad 15/1

NRA: Very Good

Colt Model 1862 Police Revolver med serienummer 19331. Tillverkad år 1863 av Colts Patent Firearms Manufacturing Company i Hartford, Connecticut. 

Kaliber .36" med trumma för fem skott, halvflutad. Piplängden på detta exemplar är den kortaste, 4.5". 

Tydlig pipadress i en rad. 36 Cal märkning på varbygel och patentdatum i en av trummans flutar. Colts Patent märkningen är tydlig på stommen. Kilen saknar nummer och trumaxeln har nummer 9631 istället för 9331, vilket kan vara ett misstag från fabrik. 

Ett genomgående tight och fint exemplar utan lagningar. Släta ytor och skapra kanter överlag. Ett typiskt "Very Good" exemplar med lite finish. En del försilvring finns kvar på varbygel och backstrap. Fint kolvträ med perfekt passform. Väldigt få slagmärken. Spräcklig blåneringsrest på pipan, resten chokladbrunt men slätt. 

Mekaniskt frisk med krispig matning och endast ett litet spel i rotationsriktningen vid helspänn, för lite för att åtgärda. Utmärkt linjering kammare-lopp. Nipplar och skruvar lossade och infettade. Spel mellan trumma och pipa ligger på 0,25-0,30 mm, orört original. Nipplarna är fina original. Loppet har tydlig, bra räffling hela vägen och mynningen är riktigt välbevarad. Lite spridd pitting finns, men inget som skulle kunna störa på något sätt.

En mycket trevlig lite .36":a för samlare eller skytt.