Colt Pocket Model of Navy Caliber Revolver, #1645

Pris:
16 964,29 kr
Inkl. 0% Moms
Kommentar till butiken:
Slut i lager
Reserverad till B. D. 22/7

Publicerad 26/6

NRA: Good

Colt Pocket Model of Navy Caliber Revolver, #1645. Tillverkad år 1861 av Colt's Patent Firearms Manufacturing Company i Hartford, Connecticut. 

Kaliber .36" 5.5" piplängd. Single-action. 

En uppgraderad ersättare till den långlivade Colt Model 1849 Pocket Revolver, med lite större kaliber och något längre pipa. 

Exemplaret har relativt fina ytor, inte allt för avrundade kanter och en delvis synlig trumscen. Kolvträet är väldigt fint och helt med förhållandevis lindriga hanteringsmärken. 

Mekaniskt fungerar revolvern som den ska. Samtliga nipplar och skruvar är lossade och infettade. Spelet mellan trumma och pipa ligger på 0,35 mm. Distinkt bra avtryck men något hårt. Originalnipplar i fint bruksskick. Mycket fin låsning av trumman i helspänn med rätt mängd rörelse i rotationsriktningen. Pipan har god passform mot stommen och sitter stumt. Loppet är över medel utan störande korrosionspåverkan och med höga fina bommar. Den här revolern kommer att skjuta riktigt bra. 

En trevlig liten .36": a i pocket storlek, för de som föredrar Colt's konstruktion. Helt nummerriktig så den är ett prisvärt tillskott för samlaren av Colt's revolvrar.