Colt Pocket Model of Navy Caliber Revolver, #1946

Pris:
14 732,14 kr
Inkl. 0% Moms
Kommentar till butiken:
Slutsåld
Reserverad FG 23/11

NRA: Good


Colt Pocket Model of Navy Caliber Revolver med serienummer 1946. Tillverkad år 1861, det första året som modellen fanns, i Hartford, Connecticut. Modellen var en modernisering av den åldrande men mycket populära självförsvarsrevolvern Colt Model 1849 Pocket. 

Först ska nämnas att trumaxeln och kornet är utbytta, troligtvis för mycket längesen. Det fungerar bra som det är. Förutom det så är revolvern, hel, komplett och nummerriktig. Inget av revolverns ursprungliga finish finns kvar men den har heller inga stora skador. Kolvträet saknar en flisa på höger tå. Någon liten tryckskada finns på kolvträet.

Mekaniskt fungerar revolvern som den ska. Skruvar och nipplar är lossade och infettade, revolvern kan lätt demonteras. Alla fjädrar har god spänst. Spelet mellan trumma och pipa är 0,20 mm. Nipplarna är äldre men i bra bruksskick. Loppet har tydlig räffling. Trycket är inte onormalt hårt. Linjeringen mellan kammare och lopp är god.

En Revolver för samlaren eller den som vill hålla på med informellt skytte. Det är en relativt ovanlig Colt, många blev konverterade till patronladdning.