Dubbelpipig Slaglåspistol

Pris:
7 142,86 kr
Inkl. 0% Moms
Kommentar till butiken:
Slut i lager
Reserverad 15/3

Publicerad 7/3

Slåglåspistol, dubbelpipig. 

Kolvträ av valnöt med relief samt utskurna kanaler. Romb-profil. Piporna är oktagonala och sannolikt ingängade i lådan/låset. Blånerade med spräcklig, blank blåneringsrest kvar. Inlägg av silver eller nysilver i stilen som var typisk under första halvan av 1800-talet. Korn på laxfot av stål. Låda, varbygel, avtryckare och hanar, alla av stål med olika nivåer av dekoration i form av gravyr och en svagt synlig ytligare mönstring. Kan ha varit en mönstrad försilvring? 

Vi finner inga som helst stämplar eller märkningar men tolkar den som tillverkad i frankrike under senare delen av 1800-talets första hälft. 

Piporna mäter 20 centimeter långa utvändigt. Båda med åtta räfflor. Förefaller vara samma kaliber, mäter knappa 10 mm mellan bommarna vid mynningen. Räfflingen är inte alls så djup som mynningen ger intrycket av, men den finns där hela vägen. Lite mer pitting i det nedre loppet men fint skick överlag. Utmärkt skick för att skjuta med.

Mekaniskt fungerande. Höger avtryckare avfyrar den övre pipan, vänster avtryckare avfryrar den nedre. Den fungerar som två pistoler i en. Mekanismerna fungerar helt oberoende av varandra. Nipplar i ok skick, lossade och infettade. Kolvträet helt intakt.

En mycket elegant shooter eller samlarobjekt, välj själv!