Manhattan 36 Caliber Model Revolver, #49983

Pris:
13 000 kr
Inkl. 0% Moms
Kommentar till butiken:
Slut i lager
NRA: Good

Manhattan 36 Caliber Model Revolver med serienummer 49983. Tillverkad mellan 1864-67 av Manhattan Fire Arms Co. i Newark, New Jersey.

En konkurrent till Colt, den här modellen är mycket lik Colt Model 1849/1851. Pipans längd är 5" på detta exemplar och denna Series IV har en trumma för fem skott i kaliber .36".

Märkt med pipadress i två rader och patent stansning på trumman. Trummans scen föreställer fem medaljonger med olika stridsscener till havs och till häst, fots, i olika miljöer.

En elegant modell och ett prisvärt självförsvarsvapen då, samt ett prisvärt alternativ idag jämfört med Colt.

Exemplaret har smärre hanteringsmärken men är överlag fint. Lätt rundade kanter och en delvis bevarad försilvring på varbygeln, fint kolvträ.

Mekaniskt välfungerande och noga genomgången. Svetsad bak på trumman med TIG för att minska spelet mellan trumma och pipa till 0,10 mm. Trumman har fina släta kammare. Nya nipplar från Track of the Wolf sitter inpassade. Matningen av trumman fungerar precis som den ska med två skarpa upphak och god fjäderspänst. Närmast helt stum låsning av trumman vid helspänn. Pipan sitter rakt och med god passform mot stommen trots en tidigare mindre backning, nu åtgärdad till fullo.

En utmärkt shooter för dagens skjutbana, och redo att följa med på en gång. Nummerriktigt exemplar, utom pipans kil. Det här är en säker investering.