Manhattan 36 Caliber Model Revolver, #5392

Pris:
17 856,25 kr
Inkl. 0% Moms
Kommentar till butiken:
Slut i lager
Publicerad 15/7 -21

NRA: Very Good

Manhattan 36 Caliber Model Revolver, Series II. Tillverkad tidigt år 1860 av Manhattan Fire Arms Manufacturing Company i Newark, New Jersey. 

Piplängd 5", trumma för fem skott i kaliber .36". Single-action. 

Pipan, 50% spräcklig originalblånering. Trumman ingen blånering men mycket välbevarad trumscen. Varbygel, stomme och hane har fragmentarisk flamhärdningskulör kvar. Varbygel och backstrap putsade, inget silvar kvar. Kolvträets patina bortputsat, ny lack troligtvis linolje-baserad. Ger ett mycket snyggt och balanserat intryck. 

Tydlig pipadress. Nummerriktig, med fragmentariskt nummer på trumman. 

Mekaniskt noga genomarbetad av vapensmed. Krispig i matningen med utmärkt skick på fjädrar. Perfekt indexering och stum låsning i helspänn. Högkvalitativa nipplar från anrika S&S Firearms sitter inpassade. Kilen inpassad mot pipa och trumaxel så att den inte bottnar, så som det var från början. Spel mellan trumma och pipa är nu 0,10 mm, som det ska vara. Loppet har god genomgående räffling med bra djup samt skönhetsfel. Den kommer att ha god precision trots det något använda utseendet. 

Som en bonus medföljer ett hölster från tiden som sannolikt följt revolvern nästan från början. Mjukt och följsamt, en mindre reva på flärpen där den ska omsluta knappen och en söm som öppnat sig något i höjd med varbygeln. Biten som ska omsluta ett skärp är brusten. Ett samlarföremål i sig. 

Revolvern passar såväl in i en samling som på skjutbanan. Detta är en noga intrimmad Colt-kopia som vi hoppas ska glädja skytten framförallt. Många timmar nedlagt och det kommer köparen att märka!