Manhattan 36 Caliber Model Revolver, #57817

Ord. pris: 
32 000 kr
Rea:
25 900 kr
Inkl. 0% Moms
Du sparar: 
6 100 kr (19%)
Antal:
Kommentar till butiken:
Finns i lager
NRA: Fine

Manhattan 36 Caliber Model Revolver med serienummer 57818. Tillverkad strax efter inbördeskriget cirka 1865-66 av Manhattan Fire Arms Company i Newark, New Jersey.

Piplängd 6.5" med trumma för fem skott i kaliber .36". Märkt med tvåradig pipadress och patentdatum på trumman. Samma serienummer på alla så märkta delar med undantag av laddarm och plunge, som saknar respektive har ett annat serienummer (original från likadan revolver).

Riklig närmast helt bevarad blånering på pipan. Trumman har endast lite blånering kvar i små skyddade skrymslen, i övrigt övergången i ljust brun blåneringsrest. Bra flamhärdningskulör bevarad på stommen. Varbygel och backstrap har ca 10% delvis oxiderad försilvring kvar. Kolvträet är en höjdpunkt med väldigt fin yta och god passform.

Överlag en mycket snygg Manhattan med den längre pipan.

Mekaniskt felfri i matningen. God fjäderspänst. Ser ut att vara ytterst lite skjuten med någonsin. Loppet är fantastiskt och något lite smutsigt på bilderna. Det är en spegel. Spel mellan trumma och pipa på 0,15 mm.

Ett ovanligt välbevarat exemplar som inte lär göra någon skytt eller samlare besviken. Den kommer direkt till oss från den amerikanska samlarmarknaden och är i ett härligt orört skick.