Manhattan 36 Caliber Model Revolver, #66363

Pris:
20 534,82 kr
Inkl. 0% Moms
Kommentar till butiken:
Slut i lager
Publicerad 17/2 -21

NRA: Very Good

Manhattan 36 Caliber Model Revolver med serienummer 66363. Tillverkad uppskattningsvis år 1866 eller 1867 i Newark, New Jersey av Manhattan Firearms Manufacturing Company. 

Totalt tillverkades cirka 78 000 exemplar av modellen. 36 Caliber Model är baserad på Samuel Colt's konstruktion och är storleksmässigt precis mellan Colt 1849 och 1851. 

Det här exemplaret har en piplängd på 6.5" och en trumma för fem skott i kaliber .36". single-action. Exemplaret är en så kallad Series IV. 

Blånerad med flamhärdad laddarm, stomme och hane. Varbygel och backstrap av försilvrad mässing. Kolvträ av fernissad valnöt. 

Pipadress i två rader. Patentdatum på trummans bakre periferi. Trumscen med fem "medaljonger" föreställande olika jakt och stridsscener. Nummerriktigt exemplar inklusive kil och trumma. Kolvträet kan vara utbytt då skicket förefaller avvika från resten av revolvern. Kanske blev det ursprungliga skadat. 

5-10% högblanka fragment av blånering kvarstår på pipan. Övriga blånerade partier har en vackert chokladbrun patina av blåneringsrest. En del tydliga och färgstarka partier av flamhärdning syns på stommen och hanen. Laddarmen har en mörkare patinerad ton. 90% Försilvring finns kvar på varbygel och backstrap kombinerat. 

Mekaniskt utmärkt skick. Felfri och distinkt matning med friska fjädrar. nära stum låsning av trumman i helspänn med en ytterst liten rörelse i rotationsriktningen. Felfri linjering kammare-lopp. Spel mellan trumma och pipa ligger på knappa 0,20 mm. Äldre nipplar i mycket välbevarat skick. Alla skruvar och nipplar lossade. Loppet är långt över genomsnittet och är överlag blankt med skarpa bommar. Fläckvis skönhetsmärken. 

En väldigt trevlig medelstor revolver som bör tilltala både samlare och skyttar.