Manhattan Pepperbox Pistol, #309

Pris:
8 034,82 kr
Inkl. 0% Moms
Kommentar till butiken:
Slut i lager
Publicerad 1/9 -21

NRA: Very Good

Manhattan Pepperbox Pistol, Five-shot, tillverkad av Manhattan Firearms Manufacturing Company i Norwich, Connecticut. Tillverkad någon gång under åren 1856-59. 

Ca 1000 exemplar tillverkades av det här utförandet. Kaliber .28". Automatiskt vridande pipstycke med fem pipor, 3" långa. Total längd på pistolen är knappa 6" (ca 15 cm). Double-action endast. Inget halvspänn. Pipstycket roterar moturs sett bakifrån, tvärtemot en Remington eller Colt revolver. 

Sköld över nipplarna. Kolvsidor av fernissad valnöt. Tidstypisk gravyr med klätterväxt-mönster. Pipstycket blånerat, stommen flamhärdad. 

Stommen har idag en brunpatinerad men slät yta. Pipstycket är mörkbrunt men slätt, med en patina som ser ut som frost. Skarpa kanter överlag och mycket tydliga märkningar. Vänster sida av hanen har texten MANHATTAN FA MFG CO / NEW YORK

Märkt med serienummer 309 på pistycke, stomme, varbygel och ena kolvsidan invändigt. 
Exemplaret är nummerriktigt. 

Mekaniskt välfungerande med god fjäderspänst. Nipplarna är gjorda i ett stycke med pipstycket och går ej att lossa. Vi har ej demonterat vapnet. Det ser inte ut att finnas någon djup rost i piporna, lite skräp i en. Det här ser vi som samlarobjekt och inte något man har för att skjuta med idag.