Brazilian Mauser Model 1908 Rifle, #2922

Pris:
15 000 kr
Inkl. 0% Moms
Antal:
Kommentar till butiken:
Finns i lager
OBS LICENSPLIKT

Publicerad 17/11 -20

NRA: Fine

Brasiliansk Mauser Modell 1908. Tillverkad före första världskriget av DWM (Deutsche Waffen- und Munitionsfabriken) på kontrakt med Brazilien. Dessa Mauser gevär i kaliber 7x57mm Mauser anses vara bland de finaste av tysk vapenproduktion från tiden före första världskriget. De tjänstgjorde i årtionden, ända in på 1950-talet, innan de ersattes av FN FAL, en automatkarbin. Leveranserna skedde mellan år 1908-1914, så geväret i fråga lär vara tillverkat någon gång under dessa år.

Tydliga, hela märkningar på alla delar. Kolvträet har en växt-liknande prägling på höger sida av kolvträet, stort som en femkrona. 
Lådan är märkt med texten "ESTADOS UNIDOS DO BRAZIL" och under det, "15 de Novembro de 1889" under ett vapen med stjärnor. Sidan av lådan är märkt med texten "DEUTSCHE WAFFEN UND MUNITIONSFABRIKEN BERLIN" i övrigt märkt med nummer "478" och provtryckningsstämplar. Även märkt med grekisk gemen, alpha eller beta i samband med serienummer 2922 eller del av serienummer, 22 på de flesta delar. Helt nummerriktig men saknar läskstången, som också ska vara numrerad. 

Exemplaret ifråga, #2922, är i välbevarat skick med mindre hack/repor på kolvträet och mer än 70% av den ursprungliga finishen kvarstående. Mekaniskt fungerande på alla sätt. Fint lopp. Ett typiskt samlarvapen och ett riktigt trevligt exemplar.

OBS LICENSPLIKT