Maynard Carbine, #19519

Pris:
33 500 kr
Inkl. 0% Moms
Kommentar till butiken:
Slut i lager
NRA: Excellent

Maynard Carbine med serienummer 19519.

Sällan skådat felfritt skick. Ett samlarobjekt av rang direkt från den amerikanska samlarmarknaden.

Otroligt tydliga fina märkningar som visar att den är ett militärt exemplar utdelad under amerikanska inbördeskriget.

Som synes verkar den inte ha kommit någonstans nära fronten.. Dess lopp är felfritt och den ser ut knappt ha varit mer än provskjuten.

Smärre hanteringsblessyrer finns förstås, det är ett vapen från 1860-talet. Men det är få och långt mellan.

Edward Maynard, patenthållaren vars yrke var tandläkare ritade även vapen. Hans konstruktion blev populär både bland dåtidens jakt och sportskyttar samt militären och tillverkades i många olika versioner i förhållandevis stor upplaga. Exemplaret i fråga här, #19519 är ett typiskt Second Model krigstida exemplar för något utav nordstaternas många kavalleriregementen.

Kavalleriet var inte det truppslag som bar den tyngsta bördan av blodiga strider, kanske är detta varför många kavallerivapen går att finna i detta makalösa musei-skick.

"I never saw a dead cavalryman". En bitter kommentar som brukade sägas under amerikanska inbördeskriget om det faktum att det var infanteri och artielleri som ofta gick hårt åt i stridigheterna, samtidigt som kavalleristen åtnjöt hög status.

Exemplaret i fråga har felfri mekanisk funktion och är helt orört. Den skulle sannolikt prestera mycket bra på skjutbanan, men väldigt viktigt att man är noga med rengöringen då.. Mycket finish kvar att vara rädd om!