Metropolitan Arms Co. Police Model Revolver, #3429

Pris:
15 625 kr
Inkl. 0% Moms
Kommentar till butiken:
Slut i lager
Reserverad KL 1/6

Publicerad 23/4

NRA: Good

Metropolitan Arms Company Police Model Revolver med serienummer 3429. Tillverkad år 1866 av Metropolitan Arms Company, New York City i Delstaten New York. 

En single-action revolver i kaliber .36" med trumma för fem skott och en pipläng på 6.5". 

Totalt tillverkades 2750 exemplar som numrerades mellan 1101 till 3850 mellan år 1864-66. Modellen är i princip en ren kopia av Colt Model 1862 Police Revolver. Den största skillnaden är att laddarmen inte har en kuggkrans som svarar mot urfräsningar i pipan som på Colt utan bara en vanlig skruv, som ett gångjärn. Sannolikt hade inte Metropolitan tillräckligt bra maskiner för att tillverka denna typ av del. 

Märkt med pipadressen "Metropolitan Arms Co. New-York". Inga övriga märkningar utom serienummer. Pipa, kil, stomme, trumma, varbygel och backstrap har samma serienummer, 3429. Trumaxeln har inget synligt nummer. 

Tunn blånering syns på pipa och trumma. Viss flamhärdning framträder i rätt ljus på stomme och hane. Kolvträet är något slipat för att se bättre ut. Den har helt enkelt blivit tillsnyggad någon gång. 

Mekaniskt felfri. God linjering kammare-lopp. Distinkt matning utan stort glapp i rotationsriktningen vid helspänn. Spel mellan trumma och pipa är 0,35 mm. Loppet har djup obruten räffling med vissa ytliga skönhetsfläckar av tidigare ytrost. Vapnets precision kommer att duga för tävlingsskytte. Avtryck ej överdrivet hårt. Nya nipplar inpassade, de gamla medföljer. Alla skruvar lossade och infettade, revolvern kan lätt demonteras efter eventuellt skytte.

Ett bra val för skytten som önskar en lite mindre och lättare pjäs. Även intressant för samlaren av Samuel Colts revolvrar.