Metropolitan Police Model Revolver, #3271

Pris:
17 500 kr
Inkl. 0% Moms
Kommentar till butiken:
Slut i lager
NRA: Very Good

Metropolitan Arms Company Police Model Revolver med serienummer 3271. Tillverkad 1864-66 i New York City.

Modellen tillverkades i 2750 exemplar och numrerades i serien 1101 till 3850. Man kan anta att det här exemplaret inte är tillverkat första året 1864 i alla fall.

En mer eller mindre skamlös kopia av Samuel Colt's Model 1862 Police. Den största skillnaden är den tekniska utformningen av laddarmen, som här inte är kuggad utan vanlig hävarm.

Fanns i tre längder, 4.5", 5.5" och 6.5". Det här exemplaret är på 4.5".

Omärkta exemplar (utan pipadress) är 25-30% mindre värdefulla på samlarmarknaden. Det här exemplaret är en av de 1650 exemplaren som har pipadress. METROPOLITAN ARMS CO NEW YORK.

Nummerriktig inklusive kil. Trumaxeln dock utbytt eller mycket bearbetad.

Viss blånering kvar på pipa och trumma. Varbygel har oxiderad försilvringsrest i skyddade skrymslen. Kolvträet relativt fint men med saknad bit i hälen på ena sidan. Intakta nipplar.

Mekaniskt välfungerande. Matningen indexerar och låser som den ska. God fjäderspänst men ett visst krångel med halvspänn. Behövs troligtvis en ny fjäder. Halvspänn håller bra om man hjälper avtryckaren framåt när man drar i hanen.

Loppet är fint med tydlig genomgående räffling. Spel mellan trumma och pipa ligger på 0,50 mm i nuläget. Det känns som att tidigare ägare inte färdigställt en reparation. Man behöver passar in pipan bättre mot den nya trumaxeln. Passformen mellan stomme och pipa skulle kunna bli bättre med lättare bearbetning.

Ett bra exemplar för skytte och samling med lite småfix. En ovanlig revolver på marknaden jämfört med Colt och Remington.

Importerad av oss direkt från USA och orörd.