Model 1813 Flintlock Dragoon Pistol, Kingdom of Belgium

Pris:
8 034,82 kr
Inkl. 0% Moms
Kommentar till butiken:
Slut i lager
Publicerad 16/8 -21

Model 1813 Flintlock Dragoon Pistol, tillverkad mellan 1853-77 i Liege, Belgien av okänd tillverkare. 

Pipans längd är 9" och total längd är ca 16". Låsets längd är 5.5". Flintlås med två upphak. Kaliber uppmäts till 18.50 mm. Vilket är ca .69". 

Låset har en otydlig märkning som kan vara en märkning från tillverkaren. Pipan har en stämpel på undersidan, krona över "N" vilket är en typ av märkning som användes mellan 1853-77 på vapen tillverkade i Liege. God fjäderspänst och låser i båda upphaken som den ska. 

Loppet har ytterst ytlig korrosion blandat med gammalt damm, gott skick. Den kommer sannolikt att vara ett bra exemplar som shooter för den som vill. 

Kolvträet av valnöt har fått en senare täckning av linolja som är mycket hård. På motsatt sida låset finns en oval stämpel med vad som ser ut som bokstäverna I C D. Möjligen en militär stämpel. Möjligen kan detta vapen ha varit avsett att användas i handel med fjärran länder, men det är en gissning. När den tillverkades så var inte längre flintlåset det vanligaste utan slaglåset. Kan vara så att kolvträet är äldre än pipan. Svårt att avgöra. 

En hel och komplett Europeisk flintlåspistol som är minst 150+ år gammal.