Protection Pocket Model Revolver, #450

Pris:
13 392,86 kr
Inkl. 0% Moms
Kommentar till butiken:
Slut i lager
Reserverad för I. A.  26/1 -21

Publicerad 8/10

NRA: Very Good

Protection Pocket Model Revolver med serienummer 450. Tillverkad 1857 eller 1858. Okänd amerikansk tillverkare. Möjligen Whitney, med Fordyce Beals som konstruktör.

Piplängd 3.25". Trumma för sex skott i kaliber .28". Flamhärdad med blånerad pipa och kolvsidor av fernissad valnöt. 

Endast 1000 exemplar tillverkade, mycket ovanlig revolver. Gjordes i två generationer, First och Second Model. First Model har trumscen förställande en Polisman med två inbrottstjuvar samt en resande man med två vägbanditer. First Model har också en myr fyrkantig profil framtill på stommen.

Det här nummerriktiga exemplaret är en First Model. Trumscenen är mycket tydlig och bevarad till 95%. Inte mycket flamhärdning kvar men pipan har cirka 15% blånering. Vänster kolvsida har en lagad spricka som håller ihop bra. Släta ytor, skarpa kanter. Ytterst lite rostpåverkan utvändigt överlag.

Mekaniskt fungerar den ganska bra. Trumman snurrar inte riktigt hela vägen fram vid helspänn. Spelet mellan trumma och pipa är lite i överkant med 0,50 mm. Nipplar och skruvar är lossade och infettade.

Man får komma ihåg att det här är en mycket ovanlig revolver i liten kaliber. Det finns inga reservdelar att få tag på. Den här typen av objekt ser vi som rena samlarobjekt. Att gå på och jobba hårt med den för att få den i skick som en bra Remington-shooter är kanske inte helt lämpligt tycker vi. Det finns så många andra revolvrar som är bra att välja för den som vill skjuta. Det här är ett objekt för samlaren. Revolvern är i skick för att provskjuta med. Det kommer att stänka lite åt sidorna och man får vara noga med att kontrollera att trumman låst i rätt läge innan man avfyrar, men förutom det så är det inget problem att skjuta med den.