Remington-Beals Army Model Revolver, #1452

Pris:
13 900 kr
Inkl. 0% Moms
Kommentar till butiken:
Slut i lager
NRA: Good

*Repobjekt med fin potential, samlarvärdig historia

Remington-Beals Army Model Revolver med serienummer 1452. Tillverkad i juli månad år 1862 av E. Remington & Sons i Ilion, New York State.

Piplängd 8". Trumma rymmer sex skott i kaliber .44". Single-action.

Blånerad med flamhärdad hane. Varbygel av mässing och kolvsidor av oljad valnöt. Märkt med tvåradig pipadress ovanpå pipan. Inspektionsstämpel "C" syns på flera av revolverns större delar. Höger kolvsida har en ganska tydlig kartusch.

Mekaniskt icke-fungerande. Ämne för slagfjäder och trumstop medföljer. Ingen slagfjäder monterade och hanen påverkar ej trumstoppet som det ser ut just nu. Loppet har gammal uppbyggd smuts så det är svårt att bedöma loppet exakt men det ser ut att vara relativt bra med hyffsad räffling. Korn saknas. Laddarmen är skadad och skruven som håller laddarmen fattas och har en provisorisk ersättare. Nipplarna är fastrostade och i dåligt skick, original. Spel mellan trumma och pipa är för stort för skytte och detta bör åtgärdas innan sådan verksamhet.

Onekligen ett samlarobjekt trots de mekaniska problemen. En så här tidig militärmärkt Remington i kaliber .44" är extra intressant för samlare. Samma serienummer på pipa, varbygel och stomme.

Säljes som repobjekt, samlarobjekt.