Remington-Beals Army Model Revolver, #1477

Ord. pris: 
30 900 kr
Rea:
26 000 kr
Du sparar: 
4 900 kr (16%)
Kommentar till butiken:
Slut i lager
NRA: Good

Remington-Beals Army Model Revolver med serienummer 1477. Tillverkad i juli månad år 1862 av E. Remington & Sons i Ilion, New York State. 

Mycket ovanlig tidig revolver av märket Remington. Detta är den senare utgåvan av deras första .44": a. Det som skiljer är att de första hade en "vinge" på ena sidan av trumaxeln. Den här har två som på senare variationer. Dessa tillverkades i under 2000 exemplar och gick mycket hårt åt i kriget mellan nord och syd. Idag finns relativt få fungerande exemplar bevarade. 

Ursprungligen blånerad med flamhärdad hane. Varbygel av mässing samt kolvsidor av oljad valnöt. Piplängd 8", kaliber .44" och trumma för sex skott. Single-action.

Militära märkningar syns fortfarande på flera delar där ytrosten inte gått lika hårt åt. Lätt rundade kanter och en del hanteringsmärken överlag. Kolvträet är något lite nedslipat men av allt att döma original och de ursprungliga. 

Fungerar som den skall mekaniskt om än lite "rasslig". Dvs. Det finns lite spel radiellt, axiellt och i rotationsriktningen av trumman. Matningen fungerar dock klockrent och den har en mjuk och smidig gång. Det är normalt slitage helt enkelt, allting är lite rundat. Nipplar och skruvar är lossade och infettade. Indexeringen är korrekt och linjeringen kammare-lopp är god. Spelet mellan trumma och pipa ligger på 0,30 mm. Loppet är bra med tydlig räffling hela vägen. Nya nipplar sitter inpassade.

Något för Remington-samlaren. Går även bra att använda för skytte men betänk att den inte finns i många exemplar och är mycket lik New Model Army i utförande.