Remington-Beals Army Model Revolver, #773

Pris:
29 999 kr
Kommentar till butiken:
Slut i lager
Publicerad 3/5

NRA: Good

Remington-Beals Army Model Revolver med serienummer 773. Tillverkad i maj 1862

Närmaste bekräftade serienummer är en Beals Army med serienummer 675 som fanns hos 4th Wisconsin Volunteer Cavalry, Company I. 

Ett mycket samlarvärdigt exemplar av en mycket tidig och åtråvärd tidig fullstor Remington från Civil War. Mycket lågt serienummer, endast tresiffrigt, tillverkad den andra månaden som Remington hade produktion av armé revolvrar. 

Samma serienummer på pipa, varbygel och stomme. Inga synliga serienummer på trumma och kolvsidor. Pipadress av rätt typ för modellen, delvis nött. Inga övriga synliga märkningar. Har det funnits militära märkningar så syns de ej längre idag. 

Modellen har en 8" lång pipa och en trumma för sex skott i kaliber .44". Ursprungligen blånerad, med en varbygel av försilvrad mässing. Kolvsidor av oljad valnöt. 

Mekaniskt välfungerande. Hakar upp i två lägen och har ok spänst i fjädrar. Matningen fungerar som den ska och indexerar rätt. Loppet har djup och tydlig räffling med en lättare ytlig korrosionspåverkan. Långt över genomsnittet för modellen, dessa är oftast extremt slitna. De flesta Beals Army tjänstgjorde större delen av amerikanska inbördeskriget och gick hårt åt. Detta är ett exemplar man har främst för samling. Även om den är i ok skick att skjuta med. 

Objektet är ett försäljningsuppdrag åt privatperson